Engrow® Organisatie Producten
Dealers en distributie Contact
 
  

AW-DISK®

Onkruid- en mosgroei vormen een steeds lastiger probleem voor de sierteelt. Door milieuwetgeving wordt het gebruik van chemische middelen aan banden gelegd of zelfs volledig verboden.

Door schaarste op de arbeidsmarkt wordt het steeds moeilijker de arbeidbehoefte van uw bedrijf in te vullen. De alsmaar groeiende concurrentie zorgt er bovendien voor dat de kostprijs van uw produkt
meer en meer doorslaggevend is.

ENGROW heeft voor u de oplossing voor dit hardnekkige en kostbare probleem. De AW-DISK® is een afdekproduct samengesteld uit duurzame natuurvezels als kokosvezel en sisal en natuurlijke latex. Alle bestanddelen zijn bovendien volledig biologisch afbreekbaar. De AW-DISK® is hét antwoord op onkruid en levermos.

Eigenschappen

Naast de uitstekende preventieve onkruidwerende werking, remt de AW-DISK® de verdamping vanuit de pot en voorkomt zo uitdroging van de potkluit. Daarnaast zorgt de schijf ervoor dat de potgrond tijdens hevige regen of overvloedige beregenig niet dichtslaat, waardoor de potkluit makkelijk te herbevochtigen blijft. De schijf is zeer eenvoudig aan te brengen, blijft goed op de pot liggen en waait niet weg. De AW-DISK® laat gemakkelijk water en voedingselementen door en is geschikt voor teelt onder glas en voor buiten. De natuurlijke schijf is gedurende twee jaar door u als kweker te gebruiken. In de praktijk zien we echter, dat ook de tuincenra de voordelen van AW-DISK® gaan onderkennen waardoor steeds vaker planten met AW-DISK® worden ingekocht.

Verder lezen »